Ved du hvordan din computer virker?

Hvordan virker computeren egentlig? Jeg er med på, at vi bare taster og trykker. Men der sker jo noget arbejde bag ved det, som vi bliver præsenteret for på skærmen.

Jeg er sikker på, at de mest populære programmer er blevet til ved at hjælp af flere forskellige fagfolk. Men grundlæggende, skal man nok vide noget om både softwaredesign og det man kan kalde brugerdesign, for at få tingene til at blive populære.
Det kræver både, at maskinen virker, men det kræver også at man som bruger ved hvilke håndtag man skal trække i, og at præsentationen er så indbydende som muligt.
Det lyder jo sådan set simpelt nok. Men jeg er sikker på, at det er vanskeligere i praksis end i teori. For vi har vel alle installeret et program, som vi bare måtte konstatere ikke rigtigt levede op til vores forventninger. Det er vel netop eksemplet på, at det ikke rigtigt har fungeret.

Derfor skal man bestemt ikke undervurdere hvor afgørende det kan være at de der skaber disse programmer har både erfaring og den rigtige uddannelse. Det kan være med til at sikre at projektet kommer rigtigt fra land.

 

admin