Hvad sker der når data går i stykker?

Har du noget vigtigt på din computer? Har du brugt mange timers arbejde, på et arbejde ved din arbejdscomputer og er du godt tilfreds med resultatet? Hvad så hvis computeren går i stykker, og alt dit arbejde går tabt? Så må du starte forfra. Medmindre du selvfølgelig har sikret dig med en backupløsning.

For efterhånden som alt vores arbejde bliver digitalt, skal vi også være opmærksomme på, at vi skal sikre dem på en anden måde, end da vi håndterede fysiske dokumenter, billeder og tilsvarende. Derfor er en backup løsning nærmest vores eneste redning, hvis uheldet er ude. Derfor kan jeg også kun anbefale, at man netop får styr på en plan for, hvordan man sikrer sine filer, i det tilfælde at uheldet er ude, og ens filer umiddelbart går tabt.

Der findes mange forskellige principper og løsninger. Dem kan man selvfølgelig bruge meget tid på at studere. Mit umiddelbare bud er dog, at det er bedre at komme igang og så tilrette undervejs.

 

admin